סופגניות אשל – הקלאסיקה של החנוכה

סופגניות אשל

סופגניות אשל הן אחד המאכלים המסורתיים של חג החנוכה. הן עשויות מבצק פשוט של קמח, ביצים, אשל וסוכר, מטוגנות בשמן עמוק ומוגשות בדרך כלל עם סוכר, שוקולד או ריבה.

סופגניות אשל הן מאכל פופולרי בישראל ובמדינות יהודיות אחרות ברחבי העולם. הן נמכרות בחנויות, במאפיות ובבית קפה, וגם רבים מכינים אותן בבית.

ההיסטוריה של סופגניות אשל

ההיסטוריה של סופגניות אשל אינה ידועה בוודאות. יש הסוברים שהן מקורן במטבח הגרמני, ואחרים טוענים שהן הגיעו לישראל מפולין.

הסופגניות הראשונות היו כנראה קטנות יותר מהסופגניות המוכרות לנו היום. הן היו עשויות מבצק פשוט של קמח, ביצים, מים ומעט סוכר, והיו מטוגנות בשמן עמוק.

עם השנים, סופגניות אשל הפכו למאכל פופולרי יותר ויותר. הנוסחה שלהן השתנתה מעט, והן הפכו גדולות יותר ומתוקות יותר.

מתכון לסופגניות אשל

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי אשל (600 מ"ל)
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר גדול עד לטמפרטורה של 180 מעלות.
  • בקערה גדולה, מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
  • מוסיפים את הביצים, האשל והסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בעזרת כף גלידה או כף גדולה, מעבירים מהבלילה לסיר השמן.
  • מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות ופריכות.
  • מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  • מגלגלים את הסופגניות בסוכר, שוקולד או ריבה.

טיפים להכנת סופגניות אשל

  • חשוב לחמם את השמן בטמפרטורה הנכונה, אחרת הסופגניות לא יתנפחו כראוי.
  • אין להעמיס את הסיר בשמן יותר מדי, אחרת הסופגניות לא ייטגנו בצורה אחידה.
  • מומלץ להטגן את הסופגניות בשתי ידיים, כדי לשמור על צורתן.

סופגניות אשל – גרסאות שונות

ישנן מתכונים רבים לסופגניות אשל. חלק מהאנשים אוהבים להוסיף לבצק קינמון, תמצית וניל או זרעי כמון. אחרים אוהבים להטגן את הסופגניות בשמן זית או שמן קנולה.

אפשר גם להכין סופגניות אשל אפויות בתנור. לשם כך, יש לחמם את התנור ל-180 מעלות. ממלאים את הבלילה בשקעים של תבנית מאפינס משומנת, ואופים כ-20 דקות.

בין אם אתם אוהבים סופגניות אשל רגילות, עם תוספות או אפויות, אין ספק שמדובר במאכל טעים ומיוחד שמסמל את חג החנוכה.