מילון מושגים של שרת וירטואלי

שרת וירטואלי

כל רשת מחשבים מתבססת על שרת. ישנם רשתות בהם שוכרים שרת פיזי שלם. לעומת זאת, ישנם רשתות בהם שוכרים שרתים וירטואליים. לכל שרת יש הגדרות. יש נפח דיסק של שרת. כאשר רוצים לשכור שרת פיזי, צריך למצוא או להזמין שרתים בגודל המבוקש. לעומת זאת, כאשר מגדירים שטח בתוך שרתים ווירטואליים, נוצרת מחיצה בין השרת שהוגדר לבין שאר השרתים הווירטואליים המאוכסנים באותו השרת הפיזי. עבור שכירת השרת הווירטואלי משלמים לפי שעה, או לפי חודש.

מה ההבדל בין שרתים פיזיים לשרתים ווירטואליים?

כאשר אתם רוצים לקנות שטח אכסון בשרת פיזי, אתם צריכים לבדוק מול נציג חברת השכרת השרתים האם יש ברשותם שרת פיזי בנתונים להם אתם זקוקים. לעומת זאת, כאשר שוכרים שטח של שרת וירטואלי, מקצים שטח מוגדר מתוך שרת פיזי נתון. לכן, ישנה גמישות גדולה מאוד בבחירת הנתונים של השרתים הדיגיטליים.

השכרת שרתים וירטואליים לפי שעות ולפי חודש.

יש 2 סוגי תעריפים של השכרת שרתים וירטואליים. תעריף אחד מתייחס להשכרת שרתים וירטואליים לפי שעות. שוכרים את השרת למספר שעות מוגדר, או אפילו לפרק זמן חד פעמי. לאחר השעות שעליהם שולם, יימחק כל המידע שעל השרת. מסלול אחר של שכירת שרתים, הוא תשלום לפי חודש על בסיס תעריף קבוע. בדרך כלל, הרוב המוחלט של שוכרי השרתים הווירטואליים משלמים על בסיס חודשי. התעריף משתנה לפי סוג השרת ששוכרים. התשלום לפי שעה הוא נמוך. פעמים רבות, יהיה פחות מדולר לשעה.

בחירת נפח דיסק של השרת.

טווח גודל נפח הדיסק של השרתים הווירטואליים רחב מאוד, ומשתנה לפי הבחירה של המזמין. לפעמים, יש צורך בשרת קטן מאוד של 5 גיגה בייט לאכסון קבצים. אולם חברות בנייה ואכסון של אתרים, יצטרכו שרתים וירטואליים עם נפח דיסק של אלפי ג'יגה בייט. כאשר שוכרים מספר שרתים ווירטואליים בו זמנית, אפשר להגדיר לכל שרת נפח דיסק שונה.

בחירת פאנל ניהול ומספר חשבונות.

כאשר שוכרים שטח של שרת וירטואלי, חייבים לבחור את ממשק הניהול של השרת. דרך הממשק, מנהלים את הקבצים המאוכסנים. ישנם 2 מערכות ניהול נפוצות ביותר: Plesk Web , וC panel. בממשקים אלו יש תוכנות ניהול אתרים כמו וורדפרס וג'ומלה, שניתן להוריד ולהתקין. כאשר בוחרים את ממשק הניהול, מגדירים כמה דומיינים ניתן להגדיר דרך הממשק. כמו כן, בוחרים כמה חשבונות יהיה אפשר לפתוח דרך ממשק הניהול.

מהי מערכת ההפעלה של השרת?

לשרתים ווירטואליים, יש מערכת הפעלה שונה מאשר למחשבים הביתיים והניידים. ווינדוס פיתחה מערכת הפעלה מיוחדת עבור שרתים. ישנן חברות נוספות שחיברו מערכת הפעלה מיוחדת עבור שרתים. כאשר בוחרים את מערכת ההפעלה- צריך לבדוק שהיא תומכת ברזולוציית המסך איתו אתם עובדים, ושהמערכת מתאימה לסוג האתרים אותם רוצים לבנות ולאכסן.